11 Şubat 2013 Pazartesi

KDE 4.10


KDE 4.10 YAYINLANDI

Beraberinde ön tanımlı masaüstü ortamı olarak gelen ve kararlı bir masaüstü deneyimi sunan Pardus ANKA, KDE 4.10'a göz kırpıyor. Kullanıcılarına açık ilk Alfa sürümünü yayınlayan Pardus ANKA ekibi, KDE 4.10'u kullanıcılara sunmak için çalışıyor.
KDE topluluğu, en son teknolojileri barındıran son sürümü 4.10'u yayınladı. Geliştiricilerin duyurusunda, bu sürümde ev ve profesyonel kullanım amaçlı birçok yenilik barındırıldığı belirtiliyor.

  • Plasma Çalışma Alanları 4.10’da mobil araç desteği ve görsel efektleri geliştirilmiş.
Plasma Çalışma Alanları’nda birtakım bileşenler Qt Quick/QML çatısına entegre edilmiş. Kararlılığı ve kullanılabilirliği iyileştirilmiş. Yazıcı Yöneticisi yenilenmiştir ayrıca Renk Yönetici desteği getirilmiş.
  • KDE Uygulamalar kullanılabilirliği ve performansı artırıyor.
Kate, Konsole ve KMail’e gelişmiş özellikler kazandırılmış. KDE-Eğitim (KDE-Edu) kökten gözden geçirilmiş olup KTouch ve birçok uygulamalarda değişikliğe gidilmiş. KDE Oyun (KDE-Games) bölümünde Picmi oyunu eklenmiştir  ve bunun yanında birçok iyileştirmeler yapılmış.
  • KDE Platform 4.10 Qt Quick için daha fazla Uygulama Programlama Arayüzleri sunuyor.
KDE’ye destekte bulunmak artık KDE’nin Plasma Yazılım Geliştirme Gereçleri ile daha kolay olacak, Plasma Araçları ve araçlar koleksiyonu Qt Markup Language ile yazılabilmektedir.

Bu haber ile birlikte Pardus ANKA ekibinin, KDE 4.10'u en kısa zamanda depoya alacağını ve güncelleme ile yükseltebileceğinizi duyuralım :).

0 yorum: